Scheidsrechter

Dirkjan van Ewijk

Accommodatie

Onbekend

De O19 van Kesteren speelde afgelopen zaterdag thuis de tweede bekerwedstrijd tegen OVC O19. Het werd een wedstrijd die na de rust volledig kantelde waarna de 3-0 voorsprong uiteindelijk een 4-6 nederlaag werd.

In de eerste helft speelde Kesteren energiek voetbal met veel druk op de tegenstander en af en toe mooie combinaties dat resulteerde in mooie doelpunten. OVC kwam niet aan voetballen toe en na 22 minuten scoorde Kesteren de 1-0. In de middencircel zet Wilgert goed druk en geeft een steekbal op Jordick. Hij komt goed over op rechts en schiet vervolgens met veel overtuiging de bal binnen. Kesteren pakt hierna door. Justin gaat de één twee aan met Mats. Hij krijgt op snelheid de bal terug passeert knap 2 verdedigers en stift de bal over de Oosterbeekse keeper.

Enkele minuten later weer een prachtige goal. Jordick zet goed druk en geeft de bal in de diepte op Mike die over de rechts kant op komt, terwijl op links ook Wesley op komt met veel ruimte. Mike geeft de bal laag voor en de 3 verdedigers konden net niet bij de bal komen. Wesley is bij de 2e paal net wat sneller en wint het van de keeper en schiet knap binnen.

Tijdens de eerste helft kreeg OVC toch nog wat kansen op een doelpunt, ondanks dat ze eigenijk weinig te vertellen hadden. Het enige wat Kesteren in de eerste helft wat naliet was de samenwerking van de voorhoede bij balbezit tegenstander.

De tweede helft had een heel ander beeld. Basistaken werden slecht uitgevoerd. OVC kreeg nu wel de ruimte om de voetballen en wist hier goed mee om te gaan. Al vijf minuten na rust scooorde de gasten de 3-1 en dit tikje was voldoende om Kesteren compleet lam te leggen. Conditioneel kon Kesteren de druk vooruit niet meer goed toepassen. Tegenstanders liepen gemakkelijk weg en het vertrouwen wat er in de eerste helft zo duidelijk was, had plaatsgemaakt voor angst en onzekerheid. Al snel viel dan ook de 3-2, waarna Justin in de counter via een verdediger van OVC nog de 4-2 kon maken.

Met nog een half uur op de klok te spelen was te merken dat de overwinning nog heel ver weg was. OVC scoort in de 60e minuut de aansluitingstreffer en met kunst en vliegwerk wist Kesteren de 4-3 voorsprong te behouden. In de 80e minuut komt de dikverdiende gelijkmaker en 3 minuten voor tijd forceert OVC een penalty. Deze wordt prima ingeschoten en de achterstand is en feit. In de blessuretijd maakt OVC er zelfs 4-6 van.

Kesteren zal conditioneel en mentaal sterker moeten worden om wedstrijden te gaan winnen. Als dit gerealiseerd wordt zullen we nog kunnen gaan genieten van heel veel mooie wedstrijden. Lukt het niet om deze stap te maken dan zal de O19 van Kesteren een zwaar seizoen tegemoet gaan. Gelukkig hebben we dit zelf in de hand.

Volgende week is de laatste bekerwedstrijd. Kesteren speelt dan thuis tegen Bemmel O19.