Kesteren overtuigend winnaar van de Betuwe Cup

27 augustus 2022 20:45

SV

De Betuwe cup, die dit jaar perfect werd georganiseerd door vv Dodewaard, is overtuigend gewonnen door vv Kesteren.
Woensdagavond werd er een 2-0 overwinning behaald op FC Lienden en donderdagavond waren we te sterk voor SDOO 3-2.
Vanmiddag dus de finale tegen Excelsior Zetten dat in de andere poule met 4-1 had gewonnen van Dodewaard en gelijkgespeeld tegen sv DFS.
Excelsior Zetten speelde vorig seizoen nog in de derde klasse maar is door de degradatie dit seizoen ook 4e klasser en zal de eerste wedstrijd van de competitie tegen ons in Kesteren spelen.
Ondanks dat we nog een zevental afwezigen hadden, Kevin, Joost, Bilal, Wilgert, Luuk, Diederick en Kostas, speelde Kesteren vooral de eerste helft een goede wedstrijd onder aanvoering van Aron en Jesper met een prima centraal duo, Krijn en Merijn. De wedstrijd stond onder leiding van voormalig top (internationaal) scheidsrechter Roelof Luinge. Kesteren speelde een prima eerste helft maar Excelsior dook toch driemaal door de snelle spits alleen voor Robbin op maar wisten niet te scoren. Kesteren daarentegen wist het doel maar liefst driemaal te vinden, Aron, Dirk en Jesper waren trefzeker, zo gingen we dus met een 3-0 stand de rust in. In de rust werd er veel gewisseld en Excelsior scoorde ook de 3-1 maar Kesteren kwam verder niet meer in de problemen. Ook enkele uitvallen had de score zelfs kunnen verhogen maar helaas lukte dit niet omdat de vermoeidheid toe sloeg na een week met 3 wedstrijden.
Kesteren behaalde door deze overwinning voor het eerst de Betuwe Cup.
Een fantastische teamprestatie die veel vertrouwen geeft voor de toekomst.